Грузія – гастрономічне чудо, або як не схуднути у відпусці

Чудово, що зараз є можливість спробувати кухню будь-якої країни у рідній Україні. Але навіть найкращий кухар не зможе зробити так смачно, як готують у тому місці, де народилася ця страва. І якщо ви марите запашними хачапурі та гострим харчо за стародавніми рецептами, вам треба збиратися до Грузії і там насолодитися усіма автентичними смаками. Наразі, популярність набирають гастрономічні тури до сонячної Грузії з відвідуванням найкращих ресторанів, де вас зустрінуть веселі та добрі господарі та відкриють нову, смачну та дуже емоційну країну Алазанської долини.

Ми пропонуємо знайти ту страву, яка стане фаворитом вашого туру до Грузії та найсмачнішим спогадом from Georgia.

Скільки міст у Грузії, стільки є оригінальних рецептів хачапурі. Найпопулярніші - це хачапурі по-аджарськи, по-мегрельськи та по-імертинськи. Ці пишні та надзвичайно смачні пироги готуються на основі запашного тіста. Начинки у кожного свої: сир, мясо, овочі. Найкраще, що ви можете зробити для себе - це скуштувати усі види хачапурі і стати їх фанатом на все життя. Але будьте обережні - якщо не запивати їх смачним вином з тостом, це може погано вплинути на фігуру!

Найцікавіша страва, для якої ви повинні приготувати достатньо місця у животі - це хінкалі. Завдання на весь тур до Тбілісі - з'їсти 50 хінкалів кожен! Ці грузинські вареники покажуть, чи вмієте ви смакувати, як справжні грузини! Будьте обачливими та куштуйте хінкалі без "хвостиків", бо з цього можуть покепкувати грузини. Цю страву готують з дуже тонкого "пельменного" тіста, а у середину кладуть телятину або баранину. М'ясо повинно дати смачний гострий сок. А ваші смакові рецептори обов'язково будуть у захваті.

Перша страва у нас - це борщ, а у мужніх грузин - харчо. Це густий гострий суп, який у кожному домі вам зроблять якось по-особливому. Але головне - це багато зелені та чеснока. Спробуйте цей суп за обідом і зрозумієте, чому грузини такі задоволені - така страва надає крила!

Якщо ви вже подорожуєте Грузією, то спробуйте усі можливі закуски, що пропонують ресторани та кафе у містах та селах. З баклажанів, горіхів, бобів, квасолі, шпинату і інш. Смак цих страв передає характер Грузії - різноманітний, пряний, яскравий та ситний.

Якщо ви не вірите у те, що грузини роблять найсмачніший шашлик, то вам треба скуштувати м'ясні страви у Грузії та замовити найсмачніше домашнє вино. Спеціальні спеції та майстерність кухарів поєднаються та зроблять ваш гастро-тур незабутнім!

Подорож до Грузії - це вибух емоцій, які треба обов'язково скуштувати. Бо кожен шматочок сиру, що ви спробуєте на вершині гори у маленькому кафе у Грузії  - буде незабутнім.

Найпопулярніші міста для гастро-турів - це Тбілісі та Батумі. Але подорожуючи великими містами, можна не побачити справжні скарби Грузії - людей та їх звичне життя. Спокійні гори, усміхнені річки, чисті заходи сонця та романтичні хвилі моря.

Обрати тур до смачної Грузії - це обрати пригоди, що на довго запам'ятаються.

Коментарів ще немає.

Оставить комментарий